Espresso,
italské slovo pro "expresně", je to technicky šálek kávy
vyroben s použitím 1,35 oz (40 cm ³) kávy, připravuje se pomocí
speciálně vyvinuté-rychlá metody tak to může být čerstvé pokaždé
výhradně s použitím vody a jemně mleté kávy.
Pro většinu aficionados káva, espresso, je spojena s vynikající
kvalitu kávy a těšit se z této skvělé pití.
Původně vyvinut v Itálii, espresso metoda je nejčastější způsob
přípravy kávy v mnoha kavárny ve Vídni a je široce populární po
celém světě.
Odhady naznačují, že 25 miliard šálků espressa se spotřebovává
každý rok po celém světě. Espresso se těší tolika popularitě u
konzumentů kávy, protože na rozdíl od vařené kávy udělá rychle, a proto
může být servírována a čerstvá.
Na espresso zkušeností je vysoce zaměřena na okamžik - espresso
se těší v porcelánu v kavárně, a ke spokojenosti znalců,
setrvává na chuť po posledním napít, stejně jako fond vzpomínky.